Informatiecentrum Rosmalen Ontwerp beursstand Tessera Informatiecentrum N279 Waar de muze huist, schrijvers- en dichtershuizen Interactieve aanraaktafel Drijvende architectuur

Informatiecentrum Rosmalen

Het informatiecentrum is een initiatief van Rijkswaterstaat, de gemeente ’s-Hertogenbosch, de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Sint-Michielsgestel. De uitgekiende routing van deze tentoonstelling zorgt voor een gefaseerde informatieoverdracht.

Ontwerp beursstand Tessera

Handstand International Exhibition Contractors heeft ons benaderd om een nieuw standconcept te ontwikkelen voor Tessera Technologies. Wij hebben een beursstand ontwikkeld die het innovatieve karakter van dit bedrijf uitdraagt. De etage op de stand zorgt voor extra aandacht en biedt ruimte aan een afgesloten spreekkamer.

Informatiecentrum N279

De bezoeker kan plaatsnemen in interactieve belevingscabines. Op het bedieningspaneel van de auto of de stuurhut zit een startknop/contactsleutel. De animatie die zo wordt geactiveerd daagt de bezoeker uit tot actie en reactie.

Waar de muze huist, schrijvers- en dichtershuizen

Over het lezen van een gebouw als boek en het boek als een gebouw.
Leitmotiv: Emo Verkerk, portret Curzio Malaparte ('una casa come me')
Met medewerking van Marcel Möring, Thomas Rosenboom, Lodewijk Wiener, George Moormann, Nico Dros en Louis Ferron, inclusief stadswandeling aan de hand van literatuur- en poëziefragmenten en muze-huizen van Jord den Hollander, Tom Frantzen en Anton Grégoire voor het ABC.

Interactieve aanraaktafel

Ontwerp voor het Informatiecentrum Zuid-Willemsvaart, Rosmalense Aa N279 in opdracht van Van Zandbeek communicatie & creatie.

 

Drijvende architectuur

De expositie 'Go With the Flow' brengt nieuwe vormen van wonen op water over het voetlicht. "Noachs vloed heeft zich nog niet teruggetrokken" lezen we in Moby Dick, een van de verhalen die we opvisten uit de diepte. Dit is nog altijd een urgent thema. Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. De klimaatverandering doet daar nog een schepje bovenop maar in feite komt het water van alle kanten op ons af. Net als Noach moeten we de zondvloed niet lijdzaam afwachten maar erop anticiperen. We kunnen meedrijven op het veranderlijke waterpeil, zoals Archimedes ons leerde en te rade gaan bij Columbus voor het koloniseren van water als nieuwe bouwgrond. Odysseus, die als geen ander de zee bevaren heeft, laat ons kennis maken met alle angsten en verlangens die dit vloeibare element oproept. Het bouwen van architectuur op water biedt namelijk ook nieuwe kansen, zo blijkt uit de inspirerende concepten, video's en maquettes van architecten als Herman Hertzberger, Tangram en Atelier Pro.