Informatiecentrum Tweede Coentunnel Vitrinekasten Museum Het Rembrandthuis Informatiecentrum Kanaalpark Ontwerp tentoonstelling ABC in 2D Een goede buur(t)

Informatiecentrum Tweede Coentunnel

Om de aandacht en interesse van de bezoeker vast te houden wordt een deel van de informatie op een interactieve manier gepresenteerd. Ook wordt er gebruik gemaakt van diverse media. De  bezoeker wordt steeds opnieuw verrast en uitgedaagd om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Vitrinekasten Museum Het Rembrandthuis

Ontwerp en inrichting van twee vitrinekasten met ingebouwde kijkkastjes. Eén kast gaat over het atelier van Rembrandt. In de andere kast wordt aandacht besteed aan Rembrandt als verzamelaar. Hij verzamelde spullen uit alle delen van de wereld: schilderijen, beelden, prenten en boeken. Maar ook voorwerpen uit de natuur, zoals opgezette dieren, gedroogde planten, stenen en schelpen.

Informatiecentrum Kanaalpark

De Zuid-Willemsvaart krijgt een nieuwe route om ‘s-Hertogenbosch heen. Er komt ook een nieuw landschapspark rondom het kanaal. Dat het Kanaalpark niet alleen aantrekkelijk is voor planten en dieren maar ook voor de mensen uit de stad, kun je hier met al je zintuigen aan den lijve ondervinden.

Ontwerp tentoonstelling ABC in 2D

Sinds 1989 heeft het ABC Architectuurcentrum tal van activiteiten georganiseerd en projecten verwezenlijkt. In de expositie ABC in 2D worden die 25 jaar in beeld gebracht aan de hand van uitnodigingen, aankondigingen en publicaties, geselecteerd door grafisch ontwerpers Lex Reitsma, Debbie Saul en Maud van Gool.

Een goede buur(t)

In deze tentoonstelling gaan we letterlijk de wijk in. We komen langs een portiek, een binnentuin, een kruispunt, een park en een schoolplein met een buurtfunctie. Waar liggen de kansen in de openbare ruimte, wat zijn de problemen en valt er iets te leren van behaalde resultaten?